Hoe een 'klein' gebaar een 'GROOT' verschil kan maken

Hoe een 'klein' gebaar een 'GROOT' verschil kan maken

Lees het verhaal van J. die dankzij Medtronic en Kiwanis Brunssum zijn werk kan voortzetten en weer een perspectief heeft.

Hoe mooi is het als je een jongere blij kunt maken die hard zijn best doet om aan zijn toekomst te werken. Maar die door omstandigheden buiten hem zelf, daar even een handje hulp bij nodig heeft.

Twee weken geleden bereikte ons het verhaal van J. die bij XONAR in de kamertraining verblijft. Een hardwerkende jongen die veel heeft meegemaakt maar enorm gemotiveerd is om aan zijn leven te bouwen. Hij gaat naar school en wil op korte termijn zelfstandig gaan wonen. Daarvoor heeft hij inkomsten nodig. J. heeft al een paar jaar een bijbaan in de horeca die hij goed doet. Zijn baas is tevreden over hem en hij vindt zijn werk leuk. Echter door Corona valt er momenteel weinig te werken voor hem. Zijn baas kreeg het idee om maaltijden te gaan bezorgen. Hier stapte J. enthousiast op in. Hij investeerde eigen geld in zijn scooter om dit werk te kunnen aannemen. Maar helaas deed de scooter na een week niets meer. Geld voor een grondige beurt heeft hij niet. Er zijn ook geen mensen in zijn omgeving die kunnen helpen. Met het gevolg dat hij letterlijk en figuurlijk vast zat.

Toen we dit verhaal bij de Vrienden van XONAR hoorden, werd ons hart groot. En één ding was duidelijk. Wij gaan deze jongen hoe dan ook helpen. We zoeken een oplossing voor de scooter zodat hij veilig de weg op kan en zijn werkzaamheden kan hervatten. En we zoeken een nieuwe telefoon voor hem. Zijn baas wil immers dat hij tijdens het bezorgen van maaltijden bereikbaar is. J. heeft geen eigen telefoon en daarom zolang een toestel in bruikleen van een vriend.

En dat is gelukt! Dankzij de welwillende steun van Medtronic en Kiwanis Brunssum. Medtronic zorgde bij het horen van dit verhaal de dag zelf nog voor een nieuwe telefoon. En de scooter kan J. laten maken dankzij een kerstdonatie van Kiwanis Brunssum. Hij is blij en ook verrast dat er mensen zijn die dit voor hem willen doen.

Medtronic en Kiwanis: bedankt! Namens de Vrienden van XONAR maar eerst en vooral namens J.

Dankzij jullie steun kan J. zijn baan hervatten en geld sparen voor het op kamers gaan.

Bron: www.vriendenvanxonar.nl 

Deel deze post